Att få vara någon annan

Att få gå helt upp i en roll kan vara fantastiskt skönt och frigörande. När man dessutom ges tillfälle att göra det tillsammans med andra entusiastiska individer kan det i bästa fall vara rent extatiskt. Ett ambitiöst sällskap som samlas på en väl vald plats ute i skogen och sedan kommer överens om att hålla sig till konceptet och berättelsen. När allt faller på plats och alla komponenter är i samklang kan resultat bli nästintill magiskt.

Det vi här talar om är förstås lajv. En fritidsaktivitet för somliga och en hel livsstil för andra. Lajvandet är långt ifrån mainstream och kanske är det just det som gör att det lockar så mycket. Trots det finns det mycket att läsa om fenomenet och här är en väldigt intressant text om lajv, skriven av någon som är både påläst och insatt.

Du som läser detta kanske är en nyfiken oinvigd. Men eftersom du hittat till denna site är det mer troligt att du har hållit på ett tag. Detta är ju inte vilken site som helst. Kanske du rentav bedriver en lajvverksamhet och funderar på att expandera och ta det till nästa nivå. Kanske vill du etablera ett företag som organiserar återkommande lajvevents, något som är en bristvara i vårt avlånga land. Om så är fallet krävs det förstås finansiering. Ett sätt att göra det och verkligen få en optimal start är att ta ett förmånligt företagslån från Capcito som kan hjälpa verksamheten få en chans att växa till sig ordentligt. Den första tiden kan vara avgörande för att initiativet ska få fotfäste och väcka intresse bland entusiasterna. Det gäller att skapa trogna följeslagare.

Dessutom är ju lajv är inte bara lek utan det kan vara nyttigt också.. Detta ger ännu mera anledning till att se till att drömmen uppfylls och verksamheten får komma igång. Det finns många forum på internet som kan användas till att göra gratis marknadsföring. Det enda det kommer kosta dig är tid. Om ditt företag hunnit växa till sig en aning kanske du kan ta in en praktikant som kan hjälpa dig med detta. En lajventusiast precis som du själv, som vill sprida denna härliga sysselsättning. Du kan förstås också bege dig ut till olika lajv runt om i Sverige och Europa och göra direktreklam där. Du kan exempelvis trycka upp en intressant broschyr där du berättar om det fantastiska lajvet som kommer hållas i Sverige vid en viss tidpunkt. Ett nystartat sådant som kommer gå till historien som legendariskt.

Möjligheterna är många och endast din fantasi sätter gränser. Se bara till att omge dig med andra eldsjälar så att ni kan peppa varandra när det blir motigt. För det blir det oavsett hur passionerad man är. Att bygga upp en verksamhet är ingen lätt sak. Men det går.

ribbon