Mer fantasy i vardagen

Det är många som älskar fantasy och önskade att verkligen var mer som “Sagan om ringen” och “Game of Thrones”, än personalmöten där det största hotet är att kollegan tar upp placeringen av kaffemaskinen för femtielfte gången. Hur kan du få mer fantasy i vardagslivet?

Böcker och filmer

Genom att läsa fantasy kan vi förflyttas till en annan värld, ofta en värld med en djupare verklighet än den verklighet som vi upplever i vardagen. Den största fantasyserien genom tiderna är J.R.R. Tolkiens ”Sagan om ringen” som både är populär som böcker och filmsvit. En annan klassiker är serien om ”Narnia”, skriven av C.S. Lewis, som också var en nära vän till Tolkien.

Det är många som fått upp ögonen för fantasy genom J.K. Rowlings serie ”Harry Potter”. Om du gillar Harry Potter, eller bara fantasy över lag, kan du åka till Harry Potter Theme Park utanför London – då kan du för en dag vandra runt i en fantasyvärld.

Maskerad och event

Maskerader och halloween är bra tillfällen att klä ut sig till favoritfiguren. Du hittar allt för maskeraden, bästa dräkten för halloween och andra party kläder hos Partykungen.se som har ett stort utbud för en fantasyfantast! Om du gillar maskerad eller fantasyevent kan du investera i en snygg dräkt som passar för flera tillfällen. De riktigt stora eventen utspelar sig i USA, men för många är det en väl värd semestertripp som både ger möjlighet att träffa andra fantasyfantaster och en möjlighet att få leva ut sagodrömmarna under en hel helg.

Skapa fantasy

Om du tycker om att skriva kan du börja skriva egen fantasy. Du bör läsa mycket i fantasygenren innan du börjar ge dig i kast med ett manus – både dina egna favoritböcker, men också läsa andra serier så att du kommer in i hela konceptet. Det finns också böcker om att skriva romaner i allmänhet och fantasy i synnerhet, och du bör läsa båda slags böckerna. Ju mer du läser på om att skriva innan du börjar, desto bättre chanser ger du dig själv.

Idag är det också lätt att ge ut en bok genom egen utgivning, dvs. du behöver inte lägga manuset på hyllan ifall de stora bokförlagen refuserar ditt manus. Även J.K. Rowlings blev refuserad i början. Du bör dock se över ditt manus och be om råd innan du ger ut den som en bok. Skrivande och bokutgivning är hantverk som hela tiden måste förfinas.

Leva fantasy

Kan man verkligen leva ut fantasy i vardagslivet? Ja, på sätt och vis. Om du kommer till jobbet med trollkarlshatt och vill trolla fram nybryggt kaffe med en stav kommer du nog få byta jobb, men känslan i fantasy kan du ta med dig. Varför älskar vi “Sagan om ringen”? Är det intresset för ringar eller är det modet och vänskapen hos Frodo och Sam? Det finns ett djup och en respekt i fantasy som du kan ta med dig – det är den dimensionen som gör att vi från början älskar genren.

ribbon